Home » Blog » Azure Kosten real time inzien of inschatten? Het kan!

Als je in de auto rijdt wil je soms weten hoeveel brandstof je real time verbruikt. In een auto is dit gelukkig niet zo lastig, je gaat naar je dashboard en kiest daar voor je huidige verbruik weergeven. Je kunt precies zien hoeveel brandstof je op dat moment aan het verbranden bent.

Hoe makkelijk zou het zijn als je dit ook kon doen voor je Azure kosten, middels een dashboard real time gegevens of inzicht krijgen in je Azure kosten.

Gelukkig heeft Microsoft hier verschillende manieren voor om je Azure verbruik te exporteren en te importeren in een ander systeem. Je kunt je data namelijk exporteren naar een CSV-bestand, deze kun je vervolgens weer importeren in een ander systeem.

Daarnaast kun je gebruik maken van API’s om data op te halen vanuit je Azure cost management. Of gebruik maken van Microsoft Power BI om een dashboard te creëren om een overzicht te krijgen van de gebruikte en verbruikte Azure resources.

 

Dashboard

 

Zelf kun je dit Dashboard ook weer delen met andere collega’s binnen je organisatie met één druk op de knop “share” rechtsboven het dashboard.

Vervolgens vul je het email adres in van de persoon waarmee je het wilt delen en drukt onderin op "share".

 

share
 

De technische details voor het opzetten van een Power BI dashboard voor Azure cost management wordt middels een tutorial beschreven op de onderstaande link: https://docs.microsoft.com/nl-nl/azure/cost-management-billing/costs/analyze-cost-data-azure-cost-management-power-bi-template-app

 

Kosten op voorhand inschatten binnen Azure:

Binnen Azure is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in je Azure uitgaves. Zo is het mogelijk voor dat je bepaalde services van Azure aanzet, de kosten te berekenen met de Azure-prijscalculator https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/calculator/.

Hiermee kun je een schatting maken van de te verwachten kosten voordat je de overweging maakt om daadwerkelijk bepaalde services binnen Azure aan te zetten.

In het volgende voorbeeld gaan we een kostenberekening maken op basis van een 3-tal services: Virtual Machines, Azure SQL-database en de Azure Virtual network.

Via de Azure prijscalculatie heb ik de onderstaande prijsschatting gemaakt voor de eerdergenoemde diensten.

 

Inschatting

 

Door op voorhand gebruik te maken van de Azure-prijscalculator weet je ongeveer wat de verwachtte kosten kunnen zijn en kun je dit gebruiken als schatting voor je maandelijkse Azure uitgaven.

Vragen?

Heb je vragen of wil je hulp bij het instellen van budgetten binnen je Azure omgeving? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag hierbij!

Meld je aan!

Gerelateerde posts

De voordelen voor jouw IT-infrastructuur op een rijtje In deel 1 van...

Jilles van den Bosch
18-6-20 17:48

Het kostenplaatje: Pay-As-You-Go In deel 2 van deze blog serie...

Jilles van den Bosch
24-6-20 14:44

Omdat je gewoon niet meer wil betalen dan nodig is In de vorige blogs...

Michel Tsang
1-7-20 14:16