Home » Blog » ‘Bij 2source4 ben je regisseur van je eigen succes’

Rieël Wouter, Senior Engineer bij 2source4, vertelt in deze blog over zijn werk bij 2source4. Waarom heeft hij voor 2source4 gekozen, wat is zijn rol en waar ziet hij zichzelf over tien jaar?

Focus op IT-management

Als senior engineer ben ik verantwoordelijk voor onze IT-managementservice. Daarbij staan roadmapgesprekken hoog op de agenda. Waar wil een organisatie heen in de toekomst, met welke technieken en hoe kunnen wij daarbij ondersteunen? Daarnaast heb ik ook een coachende rol voor mijn collega’s van de msp-dienst en de servicedesk. Mijn functie is daarmee redelijk breed, maar mijn focus ligt wel echt op onze rol als managed service provider.

 

Waarmaken

Ik ben heel loyaal, ook als het gaat om werkgevers. Voor ik bij 2source4 kwam, werkte ik al jaren als systeembeheerder bij een grote organisatie. Wat me op een gegeven moment ging tegenstaan, was dat echt alles vanuit sales werd verkocht. Dat betekent in de praktijk dus dat er ook dingen aan de man worden gebracht die technisch eigenlijk niet haalbaar zijn. Dat moet je dan toch maar waar zien te maken.

 

Verantwoordelijk voor je eigen succes

Tijdens een voetbalwedstrijd van mijn zoon kwam ik in gesprek met Guillermo Ritfeld, solution consultant bij 2source4. Tussen het aanmoedigen van onze zoons door praatten we wat over werk. Hij vroeg me waarom ik niet eens een keer kwam kijken hoe het is bij 2source4. Zijn verhaal dat je hier met de directeuren in gesprek kan en dat de salesmanagers luisteren naar de techneuten klonk me als muziek in de oren. Maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal ook niet waar. Maar dit bleek allesbehalve een sprookje! 2source4 is een hele platte organisatie. Dat is heel prettig, maar houdt wel in dat je je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Je bent regisseur van je eigen succes bij 2source4.

 Rieel

Oplossingen worden verkocht vanuit de techniek

Bij 2source4 is het de passie, de aanpak, de connectie die het verschil maakt. Dat geldt naar onze klanten, maar ook voor collega’s onderling. We zijn een diverse club met mensen, maar we kunnen heel goed met elkaar door een deur. Ik heb hier geleerd om geen blad voor de mond te nemen. Als je iets dwars zit, kun je het hier gewoon zeggen. Er is altijd een luisterend oor en samen komen we er wel uit. Wat ik ook heel fijn vind, is dat hier oplossingen niet worden verkocht met een salespet op, maar vanuit de techniek. De technische haalbaarheid bepaalt de oplossing, hier heeft sales geen invloed op. Succes behalen we hier echt samen.

 

Werk als hobby

Eind april wordt ik 45, daarmee ben ik zeker niet de jongste binnen 2source4, maar wel de mooiste ;-). Mijn werk is mijn hobby en daar steek ik veel tijd en energie in. Al toen ik jong was wist ik al dat ik ‘iets met computers’ wilde doen. Dat maakte mijn studiekeuzes vrij makkelijk. Na de Havo en de HvA ben ik werken en studeren gaan combineren. Ik heb heel wat studies van Microsoft afgerond, een paar weken geleden heb ik nog twee examens behaald. Daarmee heb ik twee derde van mijn doelstelling van dit jaar behaald.

 

Ontwikkeling en ontspanning

We worden bij 2source4 ook gestimuleerd in onze ontwikkeling. Hoe je dat doet, maakt niet heel veel uit, als je maar vooruitkomt. Sinds ik deze rol heb, zijn er weer zo veel nieuwe dingen op mijn pad gekomen. Facturaties, het coachen van mensen, allemaal dingen waar ik voorheen nooit zo mee bezig was. Ik heb dan ook niet echt een vastomlijnd plan voor waar ik over tien jaar wil staan. Het kan best iets zijn wat nu nog niet op mijn netvlies staat. Zolang ik kan groeien, vind ik het goed. Als ik niet aan het werk ben, breng ik graag tijd door met mijn vrouw en twee kinderen. Lekker naar de stad of naar de film, ja, dan ontspan ik echt.

 

Meer weten?

Ook zin gekregen om te werken in een team waar direct, open, eerlijk en afspraak is afspraak centraal staan? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zit er iets voor je tussen!

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

De fantastische Business Intelligence oplossing van Microsoft, Power...

Maurits Vlasman
17-6-21 11:27

Ons ultieme doel is een happy user, dat schreven we al in onze vorige...

Myron Helgering
29-4-22 9:23

Jilles van den Bosch, chief operations officer bij 2source4, vertelt...

Jilles van den Bosch
5-7-22 16:02