Home » Blog » Hoe maak je een taak vanuit Teams?

Een functie waarvan ik tot voorkort het bestaan niet af wist, maar die ik onbewust zeker heb gemist! Gelukkig heb ik collega’s die mij erop attenderen als ik iets slimmer kan doen. Of ik dat dan vervolgens ook doe dat is altijd de vraag gezien mijn nog steeds hardnekkige eigenwijsheid.

Maar de functie “Taak maken” in Microsoft Teams is er voor mij eentje die binnen twee dagen in mijn systeem is blijven hangen.

Met deze functie kan je vanuit een chat bericht of een teams gesprek eenvoudig een taak aanmaken in één van je To Do lijsten of de taak aan een Planner hangen in een Teams Channel. Binnen de Planner variant kan je de taak zelfs nog toewijzen aan een collega voor wie de taak bedoeld is. Hoe deze functie werkt leg ik je graag uit!

Hoe maak je een taak vanuit Teams in To Do?

Om een taak vanuit Teams te maken, zijn vanuit een Chat of een Teams gesprek de stappen hetzelfde. In dit voorbeeld pakken we het op vanuit een Teams Chat.

Zodra je in de chat zit met het bericht waar je een taak voor aan wilt maken hoover je met muis over het bericht. De misschien wel bekende emojis komen tevoorschijn net als de 3 puntjes.

Hoover over het bericht

De drie puntjes die hebben we nodig, door erop te klikken ontvouwt zich een nieuw menu.

Klik op drie puntjes

Één van de opties is “Meer acties” zodra je er met je muis overheen gaat krijg je een aantal opties klik op “Taak Maken”.

Met muis over "Meer acties"

Er komt een pop-up in beeld. De eerste kan het trouwens iets langer duren voor de inhoud zichtbaar wordt, na 1 keer gebruik is het vrijwel direct te zien.

Zoals je ziet komt bovenaan het chat bericht te staan. Dit wordt standaard gezien als de taak, maar de tekst kan je aanpassen door erop te klikken.

Pop-up taak maken

Nadat je alle velden naar wens hebt ingevuld klik je op “Taak toevoegen”. De taak verschijnt hierna direct in je To Do.

Taak vanuit Teams maken in Planner

Tot zover het maken van een Taak in To Do. Voor het maken van een taak in Planner zijn de stappen bijna identiek kies bij “maken in” het team en channel waar je wilt dat de taak wordt gemaakt. Let op: aan dit channel moet een planner zijn gekoppeld anders wordt deze niet weergegeven in de lijst.

Verder zul je zien dat er 4 extra opties zijn zodra je een planner aan klikt.

  • Voortgang
  • Bucket
  • Assign
  • Antwoord over deze taak posten

Pop-up taak maken Planner

 

Meer weten?

Ben je opzoek naar nog meer functionele tips voor Microsoft Teams? Lees dan eens de blog van mijn collega Luuk. In zijn blog bespreekt hij hoe je eenvoudig een e-mail kan delen in Teams. De blog vind je hier.

Mocht je verder nog vragen hebben omtrent de digitale werkplek neem gerust contact met ons op!

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Afgelopen week hebben we in blog de voordelen en de verschillende...

Bart Abels
28-7-20 16:10

Microsoft kondigde recent een Teams Pro licentie aan.  ...

Maurits Vlasman
17-2-21 17:56

Microsoft heeft aangekondigd dat “Safe Links” vanaf dit moment ook...

Myron Helgering
2-8-21 11:32