Home » Blog » Hoe self-service licensing leidt tot meer tijd en controle

Heb jij het wel eens meegemaakt? Je hebt net een nieuwe werknemer aangenomen en moet nieuwe licenties regelen. Als eerste schiet je een ticket in bij je IT afdeling, die dat weer doorsturen naar jullie helpdesk en uiteindelijk is het de bedoeling dat je request bij de MSP terecht komt. Hier gaat vaak veel tijd overheen voordat deze nieuwe licentie is geactiveerd en soms begint je nieuwe werknemer daardoor al met een achterstand. Hoe makkelijk zou het zijn als je dit zelf allemaal binnen 15 minuten zou kunnen regelen?

Nieuwe licenties aanvragen – een tijdrovend proces

Voor veel klanten van MSP’s is het lastig om een duidelijk overzicht te krijgen van hoeveel licenties ze hebben en hoeveel er daarvan in gebruik zijn. Ook is er vaak geen duidelijk inzicht in voor welke licenties betaald wordt. Dit is voor klanten natuurlijk erg frustrerend.

Daarnaast is het een uitdaging om binnen een korte tijd nieuwe licenties te verkrijgen. Als de gebruiker een nieuwe licentie nodig heeft of iets aan wil passen, moet diegene eerst met hun eigen IT bellen. Deze IT-medewerker neemt vervolgens contact op met de MSP om de juiste licentie aan te zetten en te koppelen aan de gebruiker. Hier gaan veel handelingen en tijd overheen. Voor veel klanten zorgt dit ervoor dat ze niet het maximale uit hun tijd en geld halen en dus niet efficiënt kunnen werken. Door inzet van de juiste tooling is hier voor veel klanten een efficiëntieslag te behalen.

2source4

Spinpanel werkt samen met 2source4 om deze problemen op te lossen. 2source4 is gefocust op het implementeren van de ‘modern workplace’; een zo betrouwbaar, veilig en productief mogelijke IT-omgeving inrichten en onderhouden. Hun succes behalen zij mede door hun Cloud First visie op basis van Microsoft Cloud Solutions en Aruba Networks. Door hun jaren aan ervaring op het gebied van Microsoft 365, Mobile Device Management, Networking en Azure hebben ze geleerd dat het niet ‘one size fits all’ is in de IT. Ze zijn ervan overtuigd dat IT waarde moet toevoegen, dat het medewerkers moet ondersteunen en ontlasten in de dagelijkse werkzaamheden. Na het aanhoren van de pijnpunten van hun klanten bleek een samenwerking met Spinpanel de perfecte oplossing.

“Door het gebruik van Spinpanel self-service kunnen klanten van 2source4 met 1 druk op de knop hun eigen licenties inzien, beheren en uitbreiden. Deze aankopen worden meteen verwerkt waardoor klanten geen kostbare tijd verliezen."

Spinpanel self-service licensing

De pijnpunten van 2source4’s klanten worden weggenomen door het gebruik van Spinpanel self-servicing. Spinpanel wordt gedreven door hun klanten en weet dat licentie management voor veel klanten een lang en tijdrovend proces is. Spinpanel heeft daarom self-service licensing in het leven geroepen. Hierdoor krijgen MSP klanten de kans om meer tijd vrij te maken, en het aantal stappen dat nodig is om licenties te kopen en provisionen in te korten. Met de hulp van Spinpanel’s self-service licensing geeft 2source4 zijn klanten de mogelijkheid om sneller te schakelen door de korte lijntjes die er ontstaan. Klanten krijgen zelf de volledige controle over hun licenties – met 1 druk op de knop kunnen ze hun eigen licenties inzien, beheren en uitbreiden. Deze aankopen worden meteen verwerkt waardoor de klanten geen kostbare tijd verliezen. Het aanschaffen en beheren van een nieuwe licentie is nog nooit zo makkelijk geweest.

Benieuwd of we ook iets voor jullie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Of op zoek naar meer informatie? Kijk op:

Spinpanel - https://www.spinpanel.com/

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Inzicht en duidelijkheid is voor veel bedrijven heel erg belangrijk...

Spinpanel
16-10-20 14:54

Als je in de auto rijdt wil je soms weten hoeveel brandstof je real...

Michel Tsang
5-11-20 14:13

Dat Corona werk en privé nader tot elkaar heeft gebracht is geen...

Paul Vreeker
4-3-21 13:16