Home » Blog » Hou je communicatie structuur centraal met “Delen in Teams”!

Ben jij alleen, of misschien wel samen met jouw organisatie, op zoek naar ‘meer structuur voor digitale communicatie’? Wij horen vanuit ondernemend Nederland een soortgelijke hulpvraag. Maar hoe verkrijg je meer structuur in jouw digitale communicatie?

Lees verder als je wilt zien wat voor Teams ontwikkelingen Microsoft uitbrengt die communiceren in een Microsoft 365 omgeving ten goede komen.

Digitale communicatiemiddelen

Vandaag de dag zijn er, behalve mail, telefonie en direct messaging zoals Teams, Skype for Business heel wat digitale communicatiemiddelen. Deze kunnen per afdeling ook nog eens verschillen. Zo heeft marketing alleen al meerdere ingangen, denk aan Instagram, LinkedIn of zelfs Clubhouse. Finance daarentegen zal veel vaker email of schriftelijke communicatie prefereren en gebruiken.

Door de komst van Teams is er binnen de werkplek ook het een en ander veranderd. Daarmee neemt de noodzaak toe om gestructureerd en uniform te blijven werken. Even snel een collega berichten om te kijken naar de benodigde reactie op de verkregen mail is hiervan één voorbeeld.

Vanuit Outlook naar Teams met "Delen in Teams"

Microsoft reageert op deze behoefte door communicatie te bundelen. Zo is het nu mogelijk vanuit Outlook te verwijzen naar Teams, waarmee het mogelijk wordt bestaande email conversaties te koppelen aan de kracht van het samenwerken. Deze functie maakt van jouw Teams een echt team.

Delen met Teams

De “deel naar Teams” knop maakt het mogelijk jouw team bij de ontvangen mail te betrekken!

Na het invullen van de onderstaande gegevens kan je de email opnemen in een Teams kanaal, of in een persoonlijke chat. Het is nu mogelijk om jouw team snel te betrekken, te discussiëren en samen het antwoord te zoeken!

Invullen gegevens

email opnemen in teams

Teams intern het centrale communicatiemedium

Hiermee is het wisselen van communicatiemethode een gemak geworden. Zo kan je in een mailwisseling met 1 klik verder chatten of communiceren over de desbetreffende email. Delen hoeft niet per se naar een kanaal, maar kan ook gedaan worden in een persoonlijke 1:1 chat. Hierdoor blijft Teams intern het centrale communicatiemedium.

Meer weten?

Wil je ook kijken naar een plan voor meer structuur met Teams communicatie?

Focus jij je met jouw organisatie ook op communicatie en samenwerken via Teams? Er zit zoveel potentie in Teams. Alleen waar begin je? En hoe pak je dit het beste op?


Terechte vragen. Wij kunnen je daarbij helpen, benieuwd? Neem gerust contact op!

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Als ondernemer wil je ondernemen. Je bent niet gaan ondernemen om je...

Luuk van den Ende
10-3-22 17:58

Rieël Wouter, Senior Engineer bij 2source4, vertelt in deze blog over...

Rieel Wouter
21-4-22 10:48

Cloudcomputing is hot. Het lijkt wel of je er niet meer bij hoort als...

Luuk van den Ende
27-7-22 14:09