Home » Blog » Ik wil altijd blijven leren en ontwikkelen. Hier kan dat.

In deze blog vertelt Jan-Willem van der Wal, projectmanager, over zijn werk bij 2source4. Hoe is hij vanuit de roeisport bij 2source4 terechtgekomen, wat is zijn rol en waar ziet hij zichzelf over tien jaar?

Veel contacten binnen én buiten het bedrijf

Als projectmanager zorg ik dat onze projecten goed verlopen en begeleid ik de engineers bij de uitvoering. Mijn werkdag begint met een zogenaamde dagstart, waarbij ik, vooral met de jongere engineers, doorspreek wat er voor die dag op de agenda staat. Mijn overige werkzaamheden hangen een beetje af van welke projecten er zijn. De ene keer is er meer overleg met klanten, de andere keer spreek ik ook gedurende de dag veel met onze engineers, soms ben ik bezig met procesoptimalisatie of wat backofficewerkzaamheden, of zorg voor de verbinding tussen het relatieteam en de engineers. Het is een functie waar je intern én extern heel veel contacten legt, en daar hou ik van.

Toe aan iets nieuws

Ik heb een lange carrière in de roeisport. Ooit begonnen als hoofdcoach bij een lokale roeivereniging groeide ik door tot mede-aandeelhouder bij TopRow, een prachtig internationaal roeiersplatform waar sport, passie en stijl samenkomen. In die hoedanigheid heb ik roeicentra over de hele wereld opgezet. Op een gegeven moment merkte ik dat ik alleen nog maar bezig was met processen en de backoffice en zat ik de hele dag naar mijn computerscherm te staren. En dat terwijl ik er zo van hou om met mensen te werken. Toen sprak ik mezelf toe: Jan-Willem, je hebt iets fantastisch opgebouwd dat loopt als een gek, maar het is tijd voor iets nieuws.

Jan-WillemTerug naar de IT

In een ver verleden was ik bio-informaticus in het AMC, vandaag de dag onderdeel van Amsterdam UMC, op de afdeling neurogenetica. Sequencing was al onderdeel van mijn werk voor het zelfs maar in de kinderschoenen stond. Ik heb de hele ontwikkeling van handmatig sequentiëren tot het geautomatiseerd verwerken van honderdduizenden samples meegemaakt. Dus toen ik het tijd vond voor iets nieuws, dacht ik: waarom niet terug in de IT? Ik kende Jurgen Bossenbroek, de oprichter en directeur van 2source4, via mijn netwerk en ik benaderde hem. Van het een kwam het ander en voor ik het wist had ik deze leuke job bij deze leuke club.

Altijd blijven leren en ontwikkelen

Mezelf blijven ontwikkelen en blijven leren, dat vind ik heel belangrijk en dat wordt bij 2source4 ook erg gestimuleerd gelukkig, maar wat de uitkomst van dat proces moet zijn, daar ben ik eigenlijk totaal niet mee bezig. Ik leef heel erg in het moment en probeer daarvan te genieten. Dat doe ik op mijn werk, maar ook daarbuiten. Ik ben nog altijd enorm betrokken bij de roeisport, ik hou van koken en van uitgaan. Zo was ik in augustus bij het Milkshake Festival, een multi-genre dancefestival in het Amsterdamse Westerpark. Een feestje! Ook ben ik gek op reizen en heb dan ook bewust voor gekozen voor een vierdaagse werkweek. Zo kan ik heel makkelijk een lang weekend er tussenuit, zonder op mijn vakantiedagen te moeten letten.

Meer weten?

Ook zin gekregen om te werken in een team waar direct, open, eerlijk en afspraak is afspraak centraal staan? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zit er iets voor je tussen!

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Ons ultieme doel is een happy user, dat schreven we al in onze vorige...

Myron Helgering
29-4-22 9:23

Legacy wat stopt? Ik hoor je denken. “Waarom praten jullie IT-ers...

Paul Vreeker
12-5-22 18:28

Jilles van den Bosch, chief operations officer bij 2source4, vertelt...

Jilles van den Bosch
5-7-22 16:02