Home » Blog » Microsoft 365 of Office 365

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de naam "Microsoft 365" steeds meer gebruikt wordt door Microsoft om specifieke Cloud services te definiëren.

De naam Microsoft 365 werd oorspronkelijk gebruikt om de productiviteit tools (Office365), geavanceerde beveiliging (EMS) en apparaat beheer (Intune) gecombineerd aan te bieden in één product.

We merken nu duidelijk dat Microsoft een shift aan het maken is en steeds meer producten gaat "branden" met de naam Microsoft 365.

Deze veranderingen zouden voor meer duidelijkheid moeten zorgen, en representeren de ambitie van Microsoft om af te stappen van de traditionele gedachte dat Office365 alleen maar het Office pakket bevat zoals Word, Excel en Powerpoint.

 

MS365

 

Veranderingen

Microsoft heeft besloten per 21 april 2020 veranderingen doorgevoerd in de licenties voor kleine en middelgrote bedrijven.

Op dit moment worden alleen een aantal benamingen aangepast, en verandert er niks aan de producten.

Voor 21 april 2020

Per 21 april 2020

Office 365 Business Essentials

Microsoft 365 Business Basic

Office 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business Premium

Office 365 Business

Microsoft 365 Apps for Business

Office 365 Pro Plus

Microsoft 365 Apps for Enterprise

 

Deze veranderingen zijn nog maar het begin en de verwachting is dat hetzelfde op korte termijn gaat gebeuren met alle Enterprise varianten.

Microsoft 365 Business paketten

Door de naamswijzigingen lijkt dit ons het perfecte moment, om eens uit te leggen wat de verschillende Business pakketten binnen de Microsoft suite te bieden hebben.

Microsoft 365 Business is bedoeld voor klein en middelgrote bedrijven onder de 300 medewerkers.

Mocht je boven deze grens uitkomen dan kom je ook niet in aanmerking voor dit pakket en moet je kiezen voor de Enterprise variant.

Microsoft 365 Apps for Business

Dit is het traditionele Office pakket die eigenlijk iedereen wel kent. Microsoft Office for Windows was de eerste versie die uit kwam in 1990 als verzamelpakket van Excel, PowerPoint en Word. Door de jaren heeft Microsoft Office veel veranderingen ondergaan en zijn er veel nieuwe producten toegevoegd aan het Office pakket zoals Outlook, OneNote en Access.

Door het aanschaffen van het Microsoft 365 Apps for Business pakket ben je altijd up-to-date met de laatste versie van Microsoft Office zonder een nieuw pakket aan te hoeven aanschaffen.

Microsoft 365 Business Basic

Bij het toekennen van de Microsoft 365 Business Basic licentie aan medewerkers krijgt deze toegang tot de volgende services:

  • Office Online: Dit is de online versie van het office pakket waar je met Word, Excel, PowerPoint en Onenote kan werken zonder het office pakket daadwerkelijk geïnstalleerd te hebben op je computer.
  • OneDrive: Dit geeft je medewerkers een persoonlijke opslagplek van 1TB voor alle data welke ze willen opslaan in de cloud. Deze data worden gesynchroniseerd door Onedrive op al je devices en is dus altijd beschikbaar en up-to-date.
  • SharePoint Online: SharePoint Online wordt gebruikt door bedrijven om een centrale plek beschikbaar te stellen voor medewerkers om samen te werken, nieuws te delen en informatie op te zoeken. Hierin wordt meestal gebruikt gemaakt van een Intranet waar medewerkers vanuit kunnen navigeren naar de andere SharePoint sites. Deze sites kunnen dan weer gebruikt worden door de verschillende afdelingen om bestanden veilig in op te slaan, bestanden te delen met externen of tegelijkertijd samen te werken in bestanden. Hierin geeft Microsoft de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te automatiseren om optimaal gebruik te kunnen maken van het product.
  • Microsoft Teams: Microsoft Teams is de opvolger van Skype for Business. Gelukkig geeft Microsoft Teams meer dan alleen een ultieme chat en meeting ervaring zoals we dat gewend waren van Skype for Business. Zo geeft het ook de mogelijkheid om te kunnen bellen, live events te hosten en op een efficiënte manier op afstand samen te werken met je collega's. Het is de centrale hub binnen het Microsoft 365 platform die zorgt voor slimme samenwerking tussen Teams van medewerkers. Microsoft Teams integreert niet alleen naadloos met alle andere productiviteitsproducten van Microsoft maar ook met applicaties van derde partijen.
  • Exchange Online: Gebruikers krijgen toegang tot een 50GB mailbox en toegang tot Outlook Online. Alle mailboxen in Exchange Online worden standaard voorzien wordt van anti-spam en anti-malware beveiliging.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard is een compleet pakket voor medewerkers van klein en middelgrote bedrijven. Het is een combinatie van de twee eerder besproken pakketten.

  • Microsoft 365 Apps for Business
  • Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium is het meeste geavanceerde pakket die Microsoft aanbiedt aan klein tot middelgrote bedrijven. Hier krijg je alles wat in Microsoft 365 Business Standard zit plus de volgende services:

  • Device Management: Device Management is een belangrijk onderdeel en bied Microsoft aan in de vorm van Microsoft Endpoint Manager. Hiermee worden devices up-to-date gehouden door middel van Windows Update for Business. Microsoft Intune zorgt ervoor dat machines voorzien worden van policies, applicaties en beheer over de verschillende apparaten. Vervolgens kan Windows Autopilot nog helpen om nieuwe machines snel te voorzien van een besturingssysteem.
  • Security: Beveiliging komt bij Microsoft in de vorm van verschillende services zoals Enterprise Mobility & Security. Dit zorgt voor een geavanceerde beveiligingslaag om data te beschermen binnen je organisatie. Denk hierbij aan de mogelijkheid om data te wipen op afstand en het voorkomen van het lekken van data buiten de vertrouwde cloud-applicaties. Hiermee bescherm je de organisatie tegen bedreigingen die verborgen zijn in e-mailbijlagen en links, ransomware en andere geavanceerde malware-pogingen met Office365 Advanced Threat Protection.

Wil je meer weten over de pakketten van Kleine en Middelgrote bedrijven of heb je hulp nodig met de implementatie ervan? Neem vrijblijvend contact met ons via de envelopknop hieronder of bel ons op +31 33 299 0994 en krijg direct advies.

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Bij 2source4 denken we graag met u mee. Bijvoorbeeld als u zelf de...

Oktay Sari
26-3-20 13:53

Dat is natuurlijk geen gekke vraag, het klopt dat Microsoft 365...

Paul Vreeker
17-11-20 13:47

Microsoft kondigde recent een Teams Pro licentie aan.  ...

Maurits Vlasman
17-2-21 17:56