Home » Blog » Nieuwe Teams Functionaliteiten

Afgelopen week was het jaarlijkse event van Microsoft voor IT professionals namelijk Microsoft Ignite. Tijdens dit event zijn een groot aantal langverwachte Microsoft Teams announcements gedaan. Hieronder lees je over de functionaliteiten die jou nog productiever maken.

 

Private Channels

Private channels een lang verwachte mogelijkheid is nu al te gebruiken! Het geeft jou de mogelijkheid om binnen een team een channel beschikbaar te maken voor een selectieve groep. Dit heeft als voordelen dat je gevoelige informatie kan scheiden en een Team echt kan inrichten voor een afdeling of project. Hierdoor zijn er minder teams nodig en bereik je hetzelfde doel.

 

Private Channels

 

Meerdere vensters

Tot nu toe was het alleen mogelijk documenten en chats binnen Teams in één scherm te openen. Dit betekent dat als je vanuit een chat informatie wilt opzoeken; je eerst naar het team moet gaan en vervolgens weer terug naar de chat. Erg onhandig… zeker als je dit meerdere keren moet doen. Gelukkig is dit begin 2020 einde verhaal. Het wordt namelijk mogelijk om chats, meetings, calls of documenten in een apart venster te openen. Dit geeft jou de mogelijkheid om nog productiever te werken!

private chat popout

Integratie Outlook & Teams

Met de verbeterde integratie tussen Outlook en Teams, wordt het mogelijk om een e-mail direct in een Teams channel te zetten zodat er over gediscussieerd kan worden. Voordeel hiervan is dat je makkelijker een korte reactie kan vragen in een Teams channel; zonder dat jij voor elke reactie een aparte mail ontvangt.

Email to teams

Power App integratie

Eind dit jaar staat wat ons betreft de mooiste feature op de planning. Om het jaar af te sluiten geeft Microsoft de mogelijkheid om apps die gemaakt zijn in het Power Platform toe te voegen aan Teams. Met Power Apps is het bijvoorbeeld mogelijk om processen in je organisatie te versnellen of te vereenvoudigen.

 

Publishing as Teams app

 

 

Taken

And last but not least... Taken wordt toegevoegd aan Teams. Dit geeft jou op één plaats in één keer een overzicht van alle taken die aan jou zijn toegewezen. Je ziet nu alle taken uit Microsoft To-Do, Teams channels, Outlook en Planner. Hierdoor wordt Teams een nog centralere plek voor jou werkdag! 

Tasks in teams

 

De bovengenoemde functionaliteiten zullen de komende maanden in fases worden uitgerold. Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Microsoft Teams of andere Office 365 apps schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Meld je aan!

Gerelateerde posts

In deze post leer je hoe je door middel van RSS-feeds in Microsoft...

Niels Dusault
28-1-20 16:12

Vind je kopiëren en plakken ook een handige functie? Wist je dat deze...

Niels Dusault
27-2-20 13:41

Microsoft Ignite is een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd door...

Myron Helgering
25-9-20 16:09