Home » Blog » Ons ultieme doel is een happy user!

Als ondernemer wil je ondernemen. Je bent niet gaan ondernemen om je druk te maken om randzaken. IT? Dat moet gewoon werken. En je medewerkers? Die moeten gewoon blij zijn. Laat die happy user nou net zijn waarom Jurgen Bossenbroek, onze oprichter en directeur, ooit is gaan ondernemen. In deze blog vertelt Luuk van den Ende, business development manager bij 2source4, wat in onze ogen een happy user is en waarom wij daar blij van worden.

Het verschil zit ‘m in de oplossing

Het team van 2source4 bestaat uit zo’n dertig prachtige mensen. Met z’n allen hebben we maar één ultiem doel, en dat is die happy user. We staan als team aan dezelfde kant van de streep, iedereen helpt elkaar. Ieder individu heeft zijn of haar eigen talent, maar doordat we elkaar blindelings durven te vertrouwen, versterken we elkaar alleen maar.

Onze mensen hebben het naar hun zin en onze klanten proeven dat. Als wij in gesprek gaan met een klant, gaat het niet over de beste techniek of de meest concurrerende prijs. Het gaat over de wensen en behoeften van de klant en samen werken we aan de beste oplossing. De techniek? Die kan je ook bij een ander halen. De oplossing? Daarin maken wij het verschil.

De weg naar een happy user begint met luisteren

Als je vindt dat je medewerkers je bedrijf maken, dan moet je ook naar ze luisteren. Zij hebben te dealen met de uitdagingen van het dagelijks werk, zij weten waar de mogelijkheden tot verbeteringen zitten. Wij beginnen dan ook altijd met luisteren. Wat zijn de taken die je kunt automatiseren om efficiënter te werken, wat kun je doen zodat je technologie voor je laat werken, zodat de medewerkers weer kunnen doen waar ze goed in zijn?

Neem bijvoorbeeld een indiensttredingsprocedure. We weten allemaal hoe iets dat zo simpel lijkt, heel ingewikkeld kan zijn. Door zo’n proces te automatiseren, creëer je winst voor de hele organisatie. Als acht mensen daar een kwartier in de week mee bezig zijn, heb je toch mooi twee uur bespaard. Twee uur minder frustratie en twee uur die je medewerkers extra aan hun kerntaken kunnen besteden.Luuk van den EndeDe Harley Davidson onder de IT-partners

Jurgen, de oprichter van 2source4, neemt graag een voorbeeld aan Marc McAllister, de managing director van Harley Davidson. Hij zegt: ‘Het gaat niet om de machine, het gaat om de vrijheid’. Wat ons betreft is het bij IT net zo. Het gaat niet om de techniek, het gaat om de vrijheid die het je geeft. Wat zijn je wensen, waar liggen je behoeften? Die moeten de oplossing bepalen. Er is niet één IT-saus die voor elke mkb’er werkt, dat moet je snappen.

Er rijden miljoenen Harleys rond op deze aardbol, oud en nieuw. Die laat je niet door de eerste de beste hobbyist onderhouden. Als je jaar in, jaar uit van ritjes op je Harley wil genieten, dan zoek je een regelrechte vakidioot, een echte kenner (zoals Berry Spithoven) met net zo veel passie voor jouw stalen ros als jij. Er zijn er ook razendveel IT-partijen in de wereld, maar je vertrouwt toch ook niet zomaar iedereen jouw IT-omgeving toe? Het is de passie, de aanpak, de connectie die het verschil maakt.

Geïnspireerd?

Wil jij ook ervaren hoe vrijheid smaakt? Jurgens Harley mag je niet lenen, maar ons team komt graag een keer langs om te kijken van welke IT-saus jouw medewerkers happy worden.

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Ben jij alleen, of misschien wel samen met jouw organisatie, op zoek...

Luuk van den Ende
12-4-21 12:30

Of je nu thuiswerkt, hybride werkt of op kantoor aan de slag gaat, je...

Myron Helgering
8-6-22 16:51

Het aantal cyberincidenten neemt schrikbarend toe. De meeste...

Myron Helgering
10-10-22 15:42