Home » Blog » Security, de basics. Bescherm je apparaten en voorkom kwetsbaarheden

Het aantal cyberincidenten neemt schrikbarend toe. De meeste organisaties zijn er inmiddels wel van overtuigd dat ze hun cloudomgeving moet beveiligen. Maar zodra je daadwerkelijk stappen moet gaan zetten om de componenten en services in die cloud te beveiligen, dan wordt het ingewikkeld. 

In onze vorige blog hebben we het gehad over waarom heb belangrijk is de identiteit van je medewerkers te beveiligen. Het is immers het eerste toegangspunt tot jouw cloudomgeving. Behalve de bescherming van die identiteiten is ook de bescherming van de apparaten van belang. Dat is waar kwaadwillenden vaak een gaatje proberen te vinden om alsnog jouw IT-omgeving binnen te dringen.

 

Gebrek aan bewustzijn vaak de oorzaak

Als je denkt dat dat jou niet overkomt: in 2021 zijn er meer dan vijftig kwetsbaarheden (ook wel bekend als CVE's, officieel erkende kwetsbaarheden) gelogd per dag! Als je denkt dat daar superslimme koppen achter zitten, kom je bedrogen uit. Negentig procent van de CVE’s die in 2021 zijn ontdekt, kan worden uitgebuit door mensen met beperkte technische vaardigheden. Bij maar liefst 61 procent van de CVE’s ging het om bewustzijn van gebruikers – of liever gezegd: het gebrek eraan. Klikken op een onbetrouwbare link, het downloaden van een malafide bestand of het delen van inloggegevens met de verkeerde persoon. Daarom is het erg belangrijk om systemen van gebruikers weerbaar te maken voor kwetsbaarheden en op tijd potentiële gevaren te kunnen identificeren.

 

Microsoft Endpoint Manager

Hoe kunnen we apparaten dan meer weerbaar maken? Om te beginnen moet je je apparaten vanuit een centrale omgeving beheren door middel van bijvoorbeeld Microsoft Endpoint Manager, dan kun je krachtige hulpmiddelen gaan inzetten om die apparaten te beveiligen. Dat gaat om maatregelen als het up-to-date houden van apparaten en geïnstalleerde applicaties en het instellen van een sterk beleid.

 

Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft heeft onlangs de meeste securitygerelateerde oplossingen hernoemd en samengebracht onder de paraplu van Microsoft Defender, uitzonderingen zoals compliance- en een aantal identity-gerelateerde oplossingen daargelaten. Microsoft Defender for Endpoint is – de naam zegt het al – bedoeld om apparaten te beveiligen. Het vangt signalen die potentieel gevaarlijk zijn op en neemt actie waar nodig om bedreigingen te stoppen. Bepaalde antivirusoplossingen doen dat ook, maar Defender for Endpoint is veel meer dan dat. Het geeft je bijvoorbeeld een duidelijk inzicht van alle CVE’s waar jouw apparaten mee te maken hebben, zodat je snel actie kan ondernemen en cyberaanvallen af kunt weren.

 Microsoft Defender for Endpoint

Meer weten?

Oplossingen als Microsoft Endpoint Manager en Microsoft Defender for Endpoint en andere oplossingen van Microsoft om je cloudomgeving veilig te houden, kunnen nogal overweldigend zijn. Om je het leven makkelijker te maken hebben wij de oplossingen gebundeld tot een optimale Security-Basic-oplossing. Immers, heb je basics op orde, dan is in ieder geval je fundering stevig en loop je een stuk minder risico op cybersecurity-incidenten. Wil je meer weten over de securityoplossingen van Microsoft en onze Security-Basic-oplossing? Download dan hier onze whitepaper. Liever meteen met ons sparren? Dat kan altijd! Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we leren je graag kennen.

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) is een platform...

Myron Helgering
19-3-20 12:16

Microsoft heeft aangekondigd dat “Safe Links” vanaf dit moment ook...

Myron Helgering
2-8-21 11:32

In eerdere blogs hadden we het over het beschermen van je apparaten,...

Myron Helgering
15-12-22 10:28