Home » Blog » Security, de basics. Bescherm je e-mail en creëer bewustzijn

In eerdere blogs hadden we het over het beschermen van je apparaten en het beveiligen van de identiteit van je medewerkers. Maar daarmee ben je er nog niet. In deze blog vertelt Myron Helgering, Microsoft Security & Compliance Engineer bij 2source4, waarom het ook zo belangrijk is om je mailomgeving te beschermen en om je medewerkers bewust te maken van de risico’s.

Een goede voorbereiding is het hele werk

Uit een recent onderzoek van Cisco blijkt dat aan 80% procent van alle security-incidenten een phishing e-mail vooraf gaat en dat 90% procent van alle datalekken ook veroorzaakt wordt door phishing. Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is om medewerkers te trainen om phishing-mails te herkennen, zodat ze geen schade kunnen aanbrengen. Helaas is het voor een organisatie niet mogelijk om hackers ervan te weerhouden phishing-mails te verzenden, maar je kunt wel ervoor zorgen dat je medewerkers goed voorbereid zijn!

 

Microsoft Defender for Office 365

Natuurlijk wil je niet alle verantwoordelijkheid bij je medewerkers neerleggen, maar door daarnaast moderne technieken te gebruiken kun je phishing zoveel mogelijk een halt toe roepen. Microsoft Defender for Office365 is zo’n product. Het herkent en blokkeert phishing-, malware- en spammails. Ook helpt het medewerkers door ze te informeren bij mogelijk gevaarlijke situaties zodat ze alerter kunnen zijn. Naast het beveiligen van e-mail worden ook andere componenten in de cloud beveiligd. Denk dan bijvoorbeeld aan het scannen van links in Microsoft Teams-berichten of het controleren van bestanden in OneDrive of SharePoint. Daarom is Microsoft Defender for Office365 zo’n goede oplossing voor organisaties die gebruikmaken van meer dan alleen e-mail in de cloud.

 

Aanvalssimulatie

Microsoft Defender for Office365 kan je ook helpen om als organisatie inzicht te krijgen in het bewustzijn van de medewerkers. Door een aanvalssimulatie uit te voeren ontdek je welke medewerkers zich – nog – niet zo bewust zijn van de gevaren. Een extra training helpt deze medewerkers in de toekomst wel gevaren te herkennen.

 

Meer weten?

Oplossingen als Microsoft Endpoint Manager en Microsoft Defender for Endpoint en andere oplossingen van Microsoft om je cloudomgeving veilig te houden, kunnen nogal overweldigend zijn. Om je het leven makkelijker te maken hebben wij de oplossingen gebundeld tot een optimale Security-Basic-oplossing. Immers, heb je de basics op orde, dan is in ieder geval je fundering stevig en loop je een stuk minder risico op cybersecurity-incidenten. Wil je meer weten over de securityoplossingen van Microsoft en onze Security-Basic-oplossing? Download dan hier onze whitepaper. Liever meteen met ons sparren? Dat kan altijd! Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we leren je graag kennen.

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Cloudcomputing is hot. Het lijkt wel of je er niet meer bij hoort als...

Luuk van den Ende
27-7-22 14:09

Het aantal cyberincidenten neemt schrikbarend toe. De meeste...

Myron Helgering
10-10-22 15:42

Microsoft Ignite is een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd door...

Myron Helgering
14-10-22 23:42