Home » Blog » Stel je agenda beschikbaar [Zet Bookings in 7 eenvoudige stappen op]
 

Misschien herken je het wel: heen en weer mailen of bellen om een afspraak in te plannen. Een onnodig tijdrovend proces, dat je gemakkelijk kan tackelen. Mijn favoriet is Bookings. Het zit standaard in je Microsoft 365 Business Standard licentie of hoger.

Met Bookings laat je mensen zelf een afspraak in jouw agenda maken. Je geeft de persoon toegang tot jouw geanonimiseerde agenda door middel van een link. Zij kunnen dus niet zien wat er verder in je agenda staat, behalve de beschikbare momenten. Uiteraard kan je vooraf voorwaarden instellen. Bijvoorbeeld dat de meeting minimaal over 2 dagen mag worden ingepland, zodat je voldoende tijd hebt om voor te bereiden. Werk je parttime? Dan kan je je agenda openzetten op jouw werkdagen.

Naast dat het een app is die je veel tijd kan besparen, is het ook eenvoudig in te stellen. In 7 stappen staat Bookings klaar voor gebruik!

Hoe stel je Bookings in?

Stap 1: Ga naar portal.office.com en log in als dit nodig is.

Stap 2: Klik linksboven op de negen puntjes en vervolgens op Bookings. Mocht deze niet in de laatste apps staan, klik dan op alle apps en vervolgens op Bookings.

Alle apps

Stap 3: Je wordt nu doorverwezen naar de Bookings pagina.

Klik op “Get it now”.

Bookings pagina

En vervolgens op “Add a booking calendar”.

Add a booking calendar

Stap 4: In het volgende menu vul je de naam in van je bedrijf en het bedrijfstype. Klik hierna op “Doorgaan”.

Doorgaan

Stap 5: Je hebt nu je agenda gemaakt om jouw voorwaarden te stellen. Klik je aan de linkerkant op “Reserveringspagina”.

Reserveringspagina

Op deze pagina kan je onder andere het “Planningsbeleid” aanpassen hier staan drie opties:

  1. Tijdsintervallen: Geef aan in welke stappen je beschikbare momenten worden weergegeven. Zet je deze op 30 minuten dan kunnen er afspraken gemaakt worden op het hele uur of het halve uur bijvoorbeeld 11:00 of 16:30.
  1. Minimale doorlooptijd: Een optie die ik zelf erg prettig vind. Hiermee kan je namelijk aangeven (in uren) wanneer iemand op zijn vroegst iets mag plannen. Zelf vind ik 72 uur prettig zodat ik tijd genoeg heb om mijn werk te plannen en de meeting voor te bereiden.
  1. Maximale doorlooptijd: hiermee geef je in dagen aan hoe ver iemand in de toekomst een meeting mag plannen.

Door iets verder te scrollen kom je bij “Beschikbaarheid” hier kan je je schema per dag in de week aangeven dat er meetings ingepland mogen worden. Een erg handige optie als je niet 7 dagen per week meetings wil hebben of als je bijvoorbeeld parttime werkt. Klik onder algemene beschikbaarheid op het drop down menu en selecteer aangepaste uren om zelf je schema in te vullen.

Stap 6: Wanneer je alle instellingen naar wens hebt ingesteld, klik je links boven op “Opslaan en publiceren

Opslaan en publiceren

Stap 7: De link die vervolgens verschijnt onder pagina delen, is de link die je naar klanten of contactpersonen kan sturen of in je email handtekening kan zetten. Zodra ze er op klikken komen ze op jouw reserveringspagina en kunnen ze een moment kiezen dat uitkomt. Als er een afspraak wordt ingepland wordt deze automatisch in je agenda gezet.

Pagina delen

Hopelijk kun je nu na het instellen je mailverkeer verminderen. Mocht jet niet gelukt zijn stuur mij dan gerust een bericht, door onderaan op de envelop te klikken. Oh ja, wil je meer tips en blogs ontvangen meld je dan aan op de blog!

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Omdat je gewoon niet meer wil betalen dan nodig is In de vorige blogs...

Michel Tsang
1-7-20 14:16

Afgelopen week hebben we in blog de voordelen en de verschillende...

Bart Abels
28-7-20 16:10

Een functie waarvan ik tot voorkort het bestaan niet af wist, maar...

Niels Dusault
11-8-21 10:15