Home » Blog » Teams Mobile App

Vast geroest aan je vaste (flex) werkplek of juist constant onderweg met je laptop? Probeer de Teams Mobile App een keer. Deze heeft bijna dezelfde ervaring als de Teams desktop versie. Super handig voor de mensen die veel onderweg zijn. Hieronder een aantal functies die het uitproberen waard zijn! 

 

Stille uren & rustige dagen

We maken een rustige start. Natuurlijk zijn er momenten dat je niet met je werk bezig bent. Deze momenten wil je dan ook niet laten onderbreken door een melding van een van je Teams. Bijvoorbeeld in het weekend wil je zelf bepalen wat je doet. Met de functie "stille uren & rustige dagen" kan je bepalen of je meldingen van Teams krijgt of niet.

quiet hours

 

share content

Live content delen in een Teams vergadering

Het live delen van content? Jazeker het kan in de Teams Mobile App. Het is al langer mogelijk om een Teams meeting via je mobiel bij te wonen. Gelukkig is er meer mogelijk dan alleen mee luisteren en praten. Zo kan je indien nodig een hele Powerpoint presentatie geven. 

Je kan ook elk ander document laten zien! Zelfs het live delen van je scherm om mensen precies te laten zien wat je doet is een optie.

 

Donkere Modus

Een optie waardoor ik vaak de vraag krijg: "waarom heb je dat aanstaan?"

Bij degene die de donkere modus al gebruiken is dit een erg geliefde optie. Vooral vroeg in de ochtend of laat in de avond is het niet fijn om voor je gevoel recht in een bouwlamp te kijken. Met de donkere modus, die ook in alle andere Office apps te gebruiken is, geef je je ogen rust en ontspanning.

darkmode

 

reorder bottom bar

Snelkoppeling aanpassen

In de mobile app staan onderin een aantal standaard navigatie snelkoppelingen. Je hebt de mogelijkheid om deze aan te passen in volgorde. Ook kan je veel gebruikte Teams apps toevoegen en snel toegang tot je bestanden krijgen. Hierdoor heb je direct toegang tot de tools die jij nodig hebt.

 

Switch van laptop naar mobiel

Tot slot een functie die binnenkort beschikbaar is. Je kent het vast wel. Je zit nog midden in een vergadering, maar je moet deze vroegtijdig verlaten om op tijd te zijn bij je volgende afspraak. Zonde als de vergadering op een later moment hervat moet worden. Teams komt met een oplossing waarmee je een oproep vanaf je pc naar je mobiel, of andersom, kan doorschakelen zonder dat de vergadering wordt onderbroken. 

 

transfer Teams call to mobile

 

Mocht je de Teams Mobile App nog niet hebben. Download hem dan nu in de App Store of Play Store.

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

In deze post leer je hoe je door middel van RSS-feeds in Microsoft...

Niels Dusault
28-1-20 16:12

Vind je kopiëren en plakken ook een handige functie? Wist je dat deze...

Niels Dusault
27-2-20 13:41

Ben jij alleen, of misschien wel samen met jouw organisatie, op zoek...

Luuk van den Ende
12-4-21 12:30