Home » Blog » Waar is mijn Skype For Business Online?!

Is een vraag die je vanaf juli 2021 aan jezelf of je IT-leverancier kan stellen, tenzij je dit bericht tot het einde leest, of hier al over na hebt gedacht.

Microsoft is bezig met een aantal veranderingen; een daarvan is Skype for Business Online. Skype wordt namelijk volledig vervangen door Microsoft Teams. Dit betekent dat Skype for Business Online geforceerd verandert naar Microsoft Teams. Het is een geautomatiseerd proces van Microsoft. Als je er niet optijd bij bent, heb je hier geen invloed op.

sfb2teams

Voor het zo ver is willen we je alvast informeren en adviseren over wat er verandert en wat de impact hiervan is.

Wat verandert er na de upgrade naar Microsoft Teams ten aanzien van Skype for Business Online?

  • Als jij of je medewerkers zich aanmelden bij Skype krijg je de melding dat alles is overgezet naar Microsoft Teams.
  • Skype zal zichtbaar blijven op apparaten, het advies is dan ook om Microsoft Teams te installeren en Skype te verwijderen.
  • Alle geplande Skype vergaderingen die voor de verhuizing zijn ingepland kan je vanuit Teams joinen. Het wordt wel geadviseerd om terugkerende afspraken aan te passen naar een Teams meeting.
  • Nieuwe vergaderingen worden aangemaakt in Teams of in Outlook als Teams Meeting.
  • Bellen en chatten met externe organisaties die de upgrade naar Teams uitstellen, zijn voor jullie bereikbaar vanuit Teams. Ook jij bent te bereiken vanaf hun Skype for Business omgeving. Hier ervaren jullie dus geen verschil.

Bovenstaande punten kunnen indien een geforceerde overgang, als verrassing komen voor jou en je medewerkers. Voordat iedereen hieraan gewend is ben je zo een aantal dagen tot weken verder, omdat je naast de vergader mogelijkheden nog veel meer (productieve) opties krijgt.  Zorg dat je de chaos voor bent door deze overgang zelf te plannen en dat de werkwijze van de organisatie aansluit op Microsoft Teams.

Blijf op de hoogte van het laatste blog nieuws door je bovenin in te schrijven voor de blog update. 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Terugroepactie HP HP heeft vandaag een wereldwijd vrijwillig...

Niels Dusault
8-1-18 16:55

Kosten reduceren met Software Asset Management Heeft u er al eens aan...

Luuk van den Ende
24-6-16 13:28

Afgelopen week heeft Microsoft onze collega's benoemd tot Partner...

Niels Dusault
7-7-16 18:07