Home » Blog » Wat is Microsoft Defender Advanced Threat Protection?

Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) is een platform ingebouwd op de Office365 omgeving, door apparaten hieraan te koppelen creëer je een centrale omgeving. Vanaf deze centrale omgeving kan Windows Defender ATP bedrijven helpen bij het voorkomen, detecteren, onderzoeken en reageren op geavanceerde bedreigingen, zoals malware en virussen. Microsoft Defender ATP maakt gebruik van een combinatie aan technologieën die ingebouwd zijn in Windows 10 en de Cloud service van Microsoft, denk hierbij aan de volgende innovatieve oplossingen:

Microsoft ATP

  • Meerdere-laags bescherming: bied bescherming tegen bestand gebaseerde malware, Kwaadwillige scripts, memory-gebaseerde aanvallen en andere geavanceerde aanvallen.
  • Gevaren Analyse: geeft real-time inzicht over hoe eventuele gevaren impact hebben op de organisatie.
  • Inzetten Windows Defender ATP: Het inzetten van Windows Defender ATP is erg makkelijk, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van een software die mogelijk kan conflicteren. De oplossing zit al standaard ingebouwd in Windows 10 dus er is geen infrastructuur of software nodig.
  • Geautomatiseerde beveiliging: Microsoft Defender ATP maakt gebruik van AI en gedragssignalen om automatisch waarschuwingen te onderzoeken, te bepalen of een bedreiging actief is en welke actie ondernomen moet worden om complexe bedreigingen in enkele minuten te verhelpen.
  • Secure Score: Door het implementeren van Microsoft Defender ATP en het laten uitvoeren van acties om zowel data als gebruikers veilig te houden, zal de secure score binnen Office365 direct omhooggaan. Secure score doet aanbevelingen om gebruikers en data zo veilig mogelijk te houden. Microsoft Defender ATP vertelt je niet alleen dat je een probleem hebt, maar ook hoe je het op moet lossen. In combinatie met Secure Score geeft Microsoft je de middelen om te zorgen voor een beter beveiligde IT-omgeving.
  • Beperk bedreigingen: Microsoft Defender ATP geeft risico scores af aan machines op het moment van een potentiele bedreiging. Hierdoor kan verdere verspreiding voorkomen worden door de desbetreffende machine uit te sluiten van bedrijfsgegevens totdat potentiele bedreigingen voorkomen zijn.
Microsoft Defender ATP pakket

Microsoft heeft de afgelopen jaren erg hard gewerkt aan het product en is zelfs benoemd tot marktleider in 2019 op gebied van "Apparaat beveiliging" door Gartner (technologie onderzoek gigant). Maar Microsoft is nog lang niet klaar en heeft het product zelfs al beschikbaar gemaakt voor Mac en komt binnenkort ook beschikbaar op Android, iOS en Linux.

Microsoft Defender ATP is voorheen alleen beschikbaar geweest voor organisaties met een Microsoft 365 E5 of Windows 10 E5 licentie. Vanaf nu is deze ook beschikbaar gemaakt als standalone licentie. Hiermee wordt Microsoft Defender ATP ook toegankelijk voor klein tot middelgrote bedrijven.

Heb je vragen over Microsoft Defender ATP of hulp nodig bij de implementatie hiervan? Neem vrijblijvend contact met ons via de envelopknop hieronder of bel ons op +31 33 299 0994 en krijg direct advies.

 

 

Meld je aan!

Gerelateerde posts

In deze post leer je hoe je door middel van RSS-feeds in Microsoft...

Niels Dusault
28-1-20 16:12

Vind je kopiëren en plakken ook een handige functie? Wist je dat deze...

Niels Dusault
27-2-20 13:41

Microsoft Ignite is een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd door...

Myron Helgering
25-9-20 16:09