Home » Blog » Werkt jouw organisatie met Microsoft Azure? Zo hou je de kosten laag!

Omdat je gewoon niet meer wil betalen dan nodig is

In de vorige blogs over Microsoft Azure op jouw werkvloer, vertelden we je o.a. over het specifiek aan- en uitzetten van bepaalde apps van Azure. Ook deelden we dat je hier zelfs een tijdslimiet aan kunt hangen. Erg handig zo’n service on demand, vooral voor de portemonnee! Daarom willen wij in deze blog graag dieper ingaan op het zo voordelig mogelijk gebruiken van Microsoft Azure. Omdat je gewoon niet meer wil betalen dan nodig is.

> Liever eerst ‘Wat is Microsoft Azure?’ Lees meer hierover in deze blog.

Waarom kiezen organisaties voor Microsoft Azure?

Steeds meer organisaties maken gebruik van digitale middelen voor de werkzaamheden van hun medewerkers. The modern workplace anno 2020 is een werkvloer waar alles en iedereen aan het werk kan, met elkaar kan samenwerken, communiceren, dat problemen z.s.m. gedetecteerd en opgelost kunnen worden. Microsoft Azure is één van die digitale middelen. Als Azure-gebruiker kun je één, meerdere of alle online diensten uit het Azure pakket aan- en uitzetten.

Krijg inzicht in je verbruik en je Azure kosten

Om de kosten van jouw Microsoft Azure apps te beïnvloeden, moeten jij en/of je IT-afdeling begrijpen hoe de kosten worden beïnvloedt door de online omgeving(en) en systemen van jouw organisatie. Dan pas kun je de kosten beheersen en optimaliseren. Hoe dit beïnvloeden gemakkelijk gaat? Door een budget te koppelen aan de Azure apps die je gebruikt.

Koppel een vooraf ingesteld budget aan jouw Azure diensten

Door vooraf budgetten in te stellen, kunnen werknemers zelfstandig gebruik maken van Azure, zonder dat de kosten de pan uit rijzen. Geef de afdeling Software Development en de IT-afdeling bijvoorbeeld beiden een budget van € 5000,-. Let wel op: als het budget overschreden wordt, word de app gepauzeerd. Om dit te voorkomen kun je gelukkig per mail, telefoon of sms een notificatie ontvangen wanneer het budget bijna op is. - Net zoals je data tegoed van je smartphone dus.

Vallen de kosten iedere maand lager uit dan gebudgetteerd? Dan heb je een mooie besparing gerealiseerd!

Forecast

In sommige gevallen zal het opgegeven budget nooit bereikt worden. Of is het vooraf ingestelde budget niet toereikend.
Hoe weet je nu wat je als budget kunt opgeven op bepaalde Azure diensten. Als je wilt weten wat de kosten nu ongeveer zijn kun je binnen de Azure Cost Analyzer de forecast aanzetten op alle of een aantal resources. Door het aanzetten van de forecast wordt er een schatting gemaakt van het huidige Azure verbruik.

Forecast

In het bovenstaande voorbeeld zijn de geschatte kosten per maand ongeveer 309,21 euro. Daarnaast zien we onder de grafiek waar deze kosten uit bestaan.

Bij het instellen van je budget geeft Azure Cost analyzer je een advies over het in te stellen budget:

budget

Aan de hand van de gemaakte forecast kun je dus een budget van 500 EURO op de gebruikte Azure resource aanzetten. Zelf zorg ik er altijd voor dat ik ongeveer 10 – 15% boven de forecast zit.
Zodra de ingestelde “threshold” wordt bereikt krijg je een bericht en kun je het budget gelijk verhogen.

Dit is in ieder geval de eerste stap om je Azure Kosten in de hand te houden, hierdoor heb je meer grip op de uitgaves binnen Azure en je organisatie.

Hulp nodig bij het instellen van budgetten binnen jouw Azure-omgeving?

Neem gerust contact op met één van onze Solution Consultants zij gaan vrijblijvend met jou of je IT-afdeling in gesprek.

Meld je aan!

Gerelateerde posts

De voordelen voor jouw IT-infrastructuur op een rijtje In deel 1 van...

Jilles van den Bosch
18-6-20 17:48

Het kostenplaatje: Pay-As-You-Go In deel 2 van deze blog serie...

Jilles van den Bosch
24-6-20 14:44

Als je in de auto rijdt wil je soms weten hoeveel brandstof je real...

Michel Tsang
5-11-20 14:13