Home » Blog » Windows 365 wat we weten tot nu toe!

Dat Microsoft niet stil zit met het bewegen naar de cloud bleek tijdens de eerste dag van Microsoft Inspire, het jaarlijkse partner event. Microsoft kondigde namelijk Windows 365 aan een nieuwe mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot cloud pc’s. Dit is mogelijk door het streamen van Windows 10 of Windows 11 in een webbrowser. Het biedt een ideale stap voor bedrijven die overschakelen naar een combinatie van op kantoor en thuis werken.

Wat is Windows 365?

Windows 365 geeft werknemers direct toegang tot een cloud pc waarin direct tools, apps, instellingen en gegevens op Macs, Ipads, Android en Linux devices beschikbaar zijn. De cloud pc is beschikbaar op een in Azure gehoste omgeving wat het veilig en beheersbaar maakt. Ga je naar een andere locatie? Het is dan zelfs mogelijk om direct verder te gaan waar je bent gebleven ook als je van apparaat wisselt.Verdergaan op elk apparaat

Wanneer is het handig?

Maar wanneer is dit handig om te gebruiken? Of wat voegt het toe voor bedrijven? Bedrijven kunnen hierdoor binnen enkele minuten een cloud pc maken en deze toewijzen aan een werknemer. Er is verder ook geen speciale hardware nodig. Vooral bedrijven die gebruik maken van externe of tijdelijke medewerkers biedt het een veilige manier van verbinden met het bedrijfsnetwerk. Doordat de PC in de cloud staat is het niet meer nodig om gebruik te maken van een VPN.

Wat zijn de kosten?

Voorlopig is Windows 365 alleen beschikbaar voor bedrijven, het wordt gelanceerd op 2 augustus. De exacte kosten zijn nog niet bekend, wel is het bekend dat het gaat om maandelijkse abonnementskosten per gebruiker.

Wat zijn de specificaties van de cloud pc's?

Tijdens de lancering komen er twee varianten op de markt: Business en Enterprise. Azure Virtual Desktop is voor beide de aandrijver en de individuele pc’s kunnen worden geconfigureerd met een enkele CPU, 2GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Is dat te weinig? Geen zorgen je kan gaan tot acht CPU’s, 32GB RAM en 512GB opslagruimte. In totaal zijn er twaalf verschillende configuraties mogelijk, waarbij de verwerkingskracht schaalbaar is.

Wat nu? Voor nu is het wachten tot 2 augustus en het laatste nieuws in de gaten houden. Wil je daar automatisch aan herinnerd worden? Schrijf je dan rechtsboven in en ontvang elke blog direct na plaatsen in je mailbox!

Meer lezen? Wist je dat Microsoft Windows 11 is aangekondigd? Mijn collega Mischa schreef er een blog over, klik hier.

Meld je aan!

Gerelateerde posts

Dat Corona werk en privé nader tot elkaar heeft gebracht is geen...

Paul Vreeker
4-3-21 13:16

  Update: Windows 11 is vanaf 5 oktober 2021 beschikbaar. Windows...

Mischa van de Kamp
25-6-21 17:18

De belangrijkste visie van Microsoft is toch wel dat zij iedere...

Maurits Vlasman
19-11-21 14:22